Julförberedelser

       

   

Vilken tur att jag fick ledigt idag, annars vet jag inte hur vi skulle ha hunnit allt. Igår kväll städade Rickard lägenheten och idag fixar jag all maten. Det är det bästa jag vet, att lägga upp fint, duka och pyssla, men då måste man ha gott om tid, precis som jag har idag. Nu ska jag iväg till affären och handla det sista.

Julledigt

Idag jobbade jag min sista dag innan julen, nu är jag ledig fram till den 7 januari. Det ska bli så skönt. Även om vi precis har haft en veckas semester så känns det att man behöver vara ledig. Eller ledig och ledig, som vanligt är jag väldigt upptagen under julen. Imorgon kommer Rickards mamma med sambo, hans syster och mormor hit och äter julmat. På julafton ska vi först till mina kusiner sedan hem till Rickards pappa och Katarina. På juldagen kör vi till Norje Boke och äter kalkon med mina föräldrar och min bror med sambo, på annandagen är det shopping i Blekinge som gäller innan vi kör hem. På lördag är det dags för en av årets handbollshöjdpunkter, nämligen Lundaspelen. Sen ska jag ta det lungt, bara njuta av ledigheten!

Lussebak


Idag är det lucia, för att fira detta har jag bakat lussekatter. Jag passade på att göra dubbel sats när jag ändå var igång, 80 lussekatter blev det. Får nog ge bort några, vi kan ju inte äta alla de själva, även om det är väldigt gott!

Mamma Mia



(bild: www.malmoarena.com)



Idag har jag, mamma, Lukas och Elin varit i Malmö arena och sett den engelska versionen av Mamma Mia, den var super bra. Det var även en upplevelse bara att se arenan som det har skrivits så mycket om i tidningarna. Utanpå var den ganska ful, liknade en flygplats, men inne var den fin, däremot gillar jag arenan i Lund bättre. Vi satt nästan högst upp och det är så högt och brant att man nästan får svindel. Men vi såg bra och musiken var helt fantastisk.

 


Julstöket har börjat

Eftersom vi missade 1:a advent så är vi lite efter med julpyntadet här hemma. Så idag tog jag en tur till Skåneplantor för att köpa lite julblommor, sedan körde jag vidare till Tirups örtagård för att köpa några krukor. Nu när jag kom hem så började jag fixa, planterade lite och gjorde ett hjärta av mossa. Satte på julmusik så lite julstämning har infunnit sig, men det är fortfarande mycket kvar att göra innan julafton.



Underbara semester

Vi har haft en fantastisk vecka i Egypten. Ca 30 grader i luften och mellan 20 och 25 grader i vattnet. Vi har badat, solat, snorklat och verkligen njutit av vår semester. Synd bara att en vecka går så snabbt, jobbat en dag och redan tillbaka i verkligheten, men nedan kommer ett urval av våra 200 semesterbilder, så att man kan drömma sig bort innan julstöket börjar.


















RSS 2.0