Härliga helg

Jaha, då var nästan hela helgen slut, det går så snabbt. Men denna helgen har varit härlig. Igår var jag och Katarina på en av våra rundor. Vi började med Stångbymässan, sedan åkte vi till Kudde och Kandelaber i Lomma för att sedan avsluta vår runda hos Lovisa på landet. Vi handlade inte speciellt mycket men lite blev det som vanligt, bl.a. en gjutjärnsskål:



Det var så underbart väder igår så jag längtade efter att ta tag i uteplatsen igen. Jag la lite av stenen som vi ska ha där, sedan klippte vi gräset och rensade ogräs så nu ser det ganska fint ut där ute.



Idag har jag varit i Helsingborg, vi hade två handbollsmatcher, vinst i båda så vi var nöjda. För en stund sen kom mamma hit med mer sten från stugan så vi har varit ute och lagt det också.

Nu ska jag börja ladda för en intensiv vecka. Personalmöte imorgon kväll, handboll på onsdag kväll, föräldramöte på jobbet på torsdag kväll, handboll Lugi mot H-43 på fredag kväll, handboll på lördag och sen är jag äntligen ledig på söndag!

Hundvakt och släktträff


Från i torsdags kväll till på fredag kväll är vi hundvakter. Anders och Katarina har åkt till Portugal på en golfresa och har lämnat Hobbe här. Jag var lite nervös för hur det skulle gå att lämna honom ensam här i fredags när vi skulle jobba, men det gick bra. Det är riktigt roligt att ha honom här, men det kommer nog bli skönt att få sova utan hund i sängen på fredag kväll.

Igår var jag på släktträff utanför Höör. Min morfar har 9 syskon och de har i sin tur en hel drös med barn och barnbarn, en del har även hunnit få barnbarnsbarn. Varje år träffas alla som vill, tidigare har vi varit i Byrhult där morfar är uppväxt men när det huset såldes för några år sedan fick vi hitta andra ställen att träffas på. Det har varit i olika skogar och hemma hos släktingar. Men förra året startade några i släkten en kursgård utanför Höör och det var dit vi åkte igår. Stället kallas Wisju och de inriktar sig mycket på stresshantering m.m. Det blev bättre än väntat, eftersom vi är så många så känner man ingen och det gör att det brukar vara ganska tråkigt. Men i år var det helt okej, vi började med fika, sedan var det tipsrunda och 5-kamp med t.ex. stövelkastning. Sedan fick vi en väldigt god middag.



Idag har vi bara varit hemma och njutit av att vara lediga, och gått härliga promenader med Hobbe i det fina vädret.

Uteplatsprojektet går framåt




Idag när jag kom hem från träningen satte jag Rickard i arbete, han grävde färdigt på uteplatsen så att jag kunde börja plantera. Jag la ut en duk först så att vi förhoppningsvis ska slippa rensa så mycket ogräs. Sedan planterade jag klematis, murgröna, lavendel, gräs och någon annan blomma. Det ska läggas dekorationssten runt om alla växterna men jag hade inte så mycket kvar så det måste köpas ny imorgon.
Än så länge är jag väldigt nöjd med mitt projekt, sen när växterna har blivit större så kommer det nog bli ännu bättre. Uteplatsen ser just nu ut som en byggarbetsplats, men det ska också fixas till så småningom.


Nya sängar


Nu har vi äntligen köpt nya sängar. Vi har pratat om länge att vi behöver nya eftersom den andra vi hade inte var så bra. De sängarna vi nu köpte har vi sett på Jysk innan men då tyckte vi de var för dyra. Nu hade de ett erbjudande på dem och hade sänkt dem 5000 kr i pris, så då slog vi till. Igår var Rickard och hämtade dem så när jag kom hem från jobbet monterade vi på benen och städade sovrummet. Sängarna är väldigt mycket högre än den andra vi hade så jag kände mig som en prinsessa när jag la mig där igår.

Idag är vädret helt underbart, solen skiner men det är säkert lika kallt som igår. Jag ska cykla till handbollsträningen sen och när den är slut är det kanske lite varmare så att vi kan fixa lite med vårt projekt på uteplatsen, jag har ju även två stolar som jag inte är färdig med.

Idag har jag och Rickard varit tillsammans i 6 år, tiden går verkligen snabbt. Vi kanske går ut och äter ikväll, annars lagar vi något gott här hemma och myser.

Imorgon ska jag hänga med mamma, mormor och morfar till IKEA, för en gångs skull tror jag inte att jag kommer handla så mycket, men det kan ju ändra sig till imorgon.

Lägenhetsvisning Safiren

Idag var jag, mamma och pappa på visning på Safiren. Mamma och pappa var lite sugna på en trea där och jag tycker alltid att det är roligt att titta på olika lägeheter. Vi tittade först på en tvåa som var en visningslägenhet, inredd med möbler från Miljögården, väldigt fin men inte så stor. Sen fick vi gå upp och titta på tre olika sorters treor på fjärde våningen, också väldigt fina även fast det fortfarande var en byggarbetsplats.

Lägenheterna har hög insats men väldigt låg hyra, vilket är ett bra alternativ om man har något att byta med och vill få ner sin månadskostnad. Mamma och pappa tyckte dock att det var lite svårt att byta från en fyra på 116 kvm och 40 kvm uteplats till en trea på 79 kvm, så det blir inget köp. Lite synd tycker jag eftersom jag kunde ha fått lite fina möbler från dem, men så småningom kanske de tröttnar på dem ändå.




(bilden lånad från www.safiren.org)

Nytt projekt



Jag har väldigt svårt för att vänta när jag väl fått en idé. Igår pratade jag med mamma i telefon och hon berättade om hur de hade gjort fint på skolgården på hennes jobb. Då fick jag en idé om hur jag kunde göra om på vår uteplats. Jag skissade lite och visade Rickard och idag är jag igång. Vi har grävt och jag har varit på Silvan och köpt armeringsjärn och jord.

Jag berättar inte mer nu om vad jag ska göra, lägger istället upp bilder efterhand som det blir mer gjort.

Tävling



Mamamekko har en tävling där man kan vinna denna lampa, Norm69. Klicka här för att tävla.

Smulpaj


I helgen plockade jag björnbär när vi var i stugan, idag bakade jag en smulpaj av dem som jag tänkte bjuda mina kollegor på imorgon. Jag insåg när den var färdig att det aldrig skulle räcka till alla på jobbet så jag körde till mina kusiner och plockade äpplen i deras trädgård. Så nu blev det en smulpaj med äpple också. Jag blev väldigt sugen på att baka mer, men det hinner jag inte idag så det får bli en annan dag.

RSS 2.0