Dagens middag

Jag älskar att laga mat men jag hatar att planera vad man ska äta varje dag. Ibland behöver man lite tips och det fick jag verkligen när jag var inne på 56kilo.se

Där hittade jag bl.a detta recept som vi gjorde idag, super gott och väldigt snabblagat, det kommer vi laga igen.

Tunnbrödspizza

5,5 pts per pizza


1 skiva lövångers tunnbröd (33 g)
0,5 dl Dolmios extra kryddig pastasås
50 g rökt skinka
1 dl (30 g) riven ost max 17%
1 tomat
1 vitlöksklyfta
Krydda efter smak, jag använde pizzakrydda.


Gör så här

Lägg på ingredienserna och krydda.
Sätt in pizzan i varm ugn (ca 250 grader) och låt den få fin färg (osten ska smälta)



Tävling



                                                                                   (Bild lånad hos Humlebacken)

Den här fina lyktan kan man vinna hos Humlebacken, men skynda, tävlingen avslutas imorgon. Jag hoppas självklart att jag är den lyckliga vinnaren. 

Så mycket saker....

       

Nu är det 12 dagar tills det är dags att flytta och det enda vi gör är att rensa, packa ner i lådor och planera inför denna flytt. Jag är glad att vi började packa ner redan efter jul, för det tar så himla lång tid. Jag hade ingen aning om att vi har så mycket saker, vi packar och packar och packar men det tar aldrig slut. Det ska bli skönt när vi väl har flyttat så vi slipper leva med alla saker i kartonger. Fast jag hade en idé om att vi låter sakerna stå i lådorna så blir det inte lika jobbigt nästa gång vi flyttar :)

Lite pauser i röran måste man ju ha, mina infaller lagom när det är dags för Sveriges matcher i handbolls vm. Rickard är måttligt road av matcherna och ännu mindre road av mig när jag tittar. Jag skriker och pratar med tv:n, man måste ju leva sig in i matchen ordentligt. Idag missar jag första halvlek av matchen och på onsdag missar jag nästan hela, det känns inte så bra.

Nej, nu är det dags för ännu en arbetsvecka.

Nu finns hon inte mer...



Min älskade hund som min familj köpte när jag var ungefär 10 år var tvungen att avlivas idag. Hon fick en tumör för några veckor sen och nu fick hon även något problem med livmodern. Så igår när hon bara låg stilla hela dagen och fick hög feber så bestämde sig mina föräldrar att det var dags nu, vi ville ju inte att hon skulle lida. I morse ringde mamma mig halv 9 och sa att hon hade fått en tid för avlivning idag, jag bara grät och grät och grät. Sedan åkte jag och sa hej då till henne innan jag skulle jobba, det var jobbigt men nu vet vi att hon slipper ha ont.

Flyttstök

Om 25 dagar är det dags för vår flytt. Redan nu har vi packat ner en massa saker i lådor. Eftersom vi ska byta lägenhet så kan vi inte tömma denna innan och få tid att städa utan det måste vi göra när alla saker är kvar. Därför underlättar det om mycket av sakerna är nerpackade, men det är inte så roligt att bo i denna röran. Så här ser det ut i vardagsrummet just nu:


Försenad mellandagsshopping

Eftersom det var Lundaspelen under mellandagarna så hann jag inte med så mycket shopping då. Förutom en dag då jag och Katarina körde till Slottsstallet, där köpte jag ingenting och Katarina hittade inte heller så mycket så vi körde vidare till ett loppis vid Väla. Där hittade jag ett fint sybord där jag ska ha alla mina nålar och andra småsaker. Men bäst av allt var att jag hittade en fin sockerlåda, för ynka 175 kr. Jag blev supernöjd. Sybordet var i lackat trä så det har fått två lager med vit färg nu, ska måla med ett lager till imorgon sedan är det klart.



Igår ville jag och Rickard handla för våra julklappspengar, det blev en fem timmar lång shoppingrunda, vi hann med både Nova, stan och Borgeby skor. På Miljögården hittade vi 6 st glöggmuggar från Hetta, halva priset men ändå ganska dyra. Även en termos fick följa med oss hem, trots att vi inte behövde den.



Idag körde jag, Rickard, Anders och Katarina till Svågertorp, jag och Katarina hade siktet inställt på Stoff o stil, där köpte jag tyg till kuddar och till små förvaringspåsar. När jag kom hem kunde jag inte bärga mig, jag var tvungen att sy en liten påse, och vips, nu är den färdig.


RSS 2.0