Dags att börja jobba...

Idag åker jag till Västanviks folkhögskola i Dalarna på två veckors teckenspråkskurs. Ett väldigt skönt sätt att börja jobba, man får betalt men är inte på jobbet. Jag hoppas att jag kommer hem med mycket teckenspråkskunskaper, ialla fall mer än vad jag kan nu.

Så det kommer vara lugnt på bloggen ett tag, om det inte finns datorer där för i så fall kan jag ju skriva.

Bräkne-Hoby

I onsdags körde jag och Rickard upp till stugan i Blekinge. På eftermiddagen körde jag och mamma till Bräkne-Hoby för att kolla i lite mysiga butiker. Vi började på Linslöjden som hade mycket tyger, dukar, gardiner och annat konsthantverk.


              

Sedan körde vi vidare till Rosengården, en mysig liten inredningsbutik med mycket fina saker.

             

             

Sist på rundan var Landtlif i Röaby utanför Bräkne-Hoby, även det en inredningsbutik i samma stil som Rosengården fast större.

            

     

När vi sedan körde vidare var vi väldigt fikasugna, jag hade sett att det skulle finnas något som hette Skomakartorpet utanför Bräkne-Hoby så dit körde vi. Men efter en lång stund på en massa småvägar då vi bara hade sett en väldigt liten skylt dit så hoppade vi över dit, det verkade inte som att de ville ha några kunder eftersom de skyltade så dåligt.

Vi körde istället till Mörrum och tittade vid Mörrumsån innan vi körde till en plantskola där vi fikade.

             

Tävling

Vitdesign kan man vinna ett kuddfodral från Svenskt Tenn.

Ett blåsigt 25-års kalas och shoppingrunda

I lördags fyllde Rickard 25, då kom släkten hit och grattade honom. Vi satte upp ett partytält på uteplatsen så att alla skulle kunna sitta tillsammans. Problemet var bara att det blåste mer än vad vi hade räknat med, väggarna blåste av redan innan gästerna kom, sen flög tallrikarna omkring under tiden vi åt, med mat på. Så det var inte många som gick hem utan fläckar på kläderna. Till och med Hobbe hade rödvin på pälsen. Men maten var god och sällskapet trevligt så det var lyckat i alla fall.

        Jag missade att ta bild på tårtan under kalaset så jag tog bilden efteråt och då var tårtan inte hel. Det fina tårtfatet köpte jag på Erikshjälpen.   


Idag åkte jag och Katarina på shoppingrunda, vi började med Fridas gård, sedan körde vi vidare till Ting ute & inne och därefter Agdas. Vi handlade inte så jätte mycket så vi var sugna på att hitta fler små butiker, därför körde vi på en massa småvägar tillbaka, men det fanns inte så många ställen och de ställen vi hittade var stängda. Så vi bestämde oss för att köra till Tirups örtagård. Där fikade vi gott och köpte te och kryddor. Därefter var vi så trötta att vi ville hem, men innan dess stannade vi och köpte blommor i Gårdstånga handelsträdgård. En trevlig dag och en hel del bilder blev det.

            


        



Vi stannade i Smygehuk, inga bra butiker men vi var tvungna att äta lite och då tog Katarina detta fotot på mig.


       

      
         

  
       


Den fina trälådan köpte jag på Agdas för 69:- blommorna är från Gårdstånga, alla köpte jag för 60:-, vilket fynd!

Hemma igen

Nu har jag kommit hem efter en härlig vecka i Göteborg med mycket handboll. Vädret var underbart, men det var jobbigt för tjejerna att spela i värmen. Trots det så gick det bra, ena laget åkte ut i semifinal och det andra tog guld, visserligen i B-slutspel men vi var nöjda i alla fall.

Här hemma väntade nya projekt, planering av Rickards 25-års dag och målning av hallen. Först tänkte vi inte börja måla denna veckan men jag kan aldrig vänta när jag har bestämt mig. Så idag åkte vi till färgaffären och köpte roller, pensel och en del annat vi behövde. Så nu är en vägg målad, vi tar en i taget eftersom vi inte har så mycket plats att flytta runt möblerna på. Jag hoppas att vi hinner bli färdiga innan gästerna kommer på lördag, annars kommer jag få höra länge att jag aldrig kan vänta...

Partille cup, färgprover och västra strö

Idag bär det av till Göteborg och Partille cup. Det ska bli jätte roligt att åka dit igen, jag har inte varit där sedan 2001. Nu håller jag på att packa det sista, tanken var att jag skulle ha blivit klar med det igår kväll men så blev det inte. Jag skulle nämligen tvätta det sista i vår tvättstuga, när båda maskinerna var klara och jag skulle hänga in det i torkskåpet så satt det en lapp på att den var sönder. Så jag fick hänga upp det i lägenheten och jag hoppas fortfarande att allt hinner bli torrt innan vi åker.

Igår tittade vi på färgprover till hallen, på ca 5 min var vi överens om en färg, så snabbt brukar det aldrig gå. Så nu hoppas jag att vi kan fixa det under semestern.

Besöket i Västra Strö igår var perfekt, fint väder och en massa fina saker att inspireras av. Jag handlade inte så mycket men lite blev det:



RSS 2.0