Blekingehelg

Nu har vi kommit hem från en helg i stugan. Vi skulle åka upp för att bjuda pappa på en runda golf med middag efter och det visade sig att vi valde den finaste helgen på länge. På golfbanan kunde vi gå i shorts och ändå var det nästan för varmt, härligt!

Efter golfen åt vi alltså middag på golfbanan, restaurangen på Olofströms GK har bytt ägare och vi har inte ätit där sedan dess. Vi fick Mozarella gratinerad kycklingfilé med örtbakad potatis och wokgrönsaker, det var supergott.

På vägen till golfbanan hade jag och Rickard sett en skylt till en antikaffär med utförsäljning, så tillsammans med mamma åkte vi dit efter golfrundan. Där hittade vi 2 st köksstolar, 100 kr för båda, vi blev väldigt nöjda. Så när vi kom tillbaka till stugan satte jag igång att ta bort den gamla färgen med en värmepistol, det är mycket jobb men de kommer nog bli superfina när de är färdiga.

  
      Mammas boll hamnade på ett lite märkligt ställe!   Mozarella gratinerad kycklingfilé  

  

Tråkigt...

Nu är det längesen jag skrev någonting här. Det beror på att jag har haft fullt upp sista tiden.  Det har varit mycket födelsedagar. Det började med min pappa som fyllde år, då var vi på en grekisk restaurang och åt väldigt god mat. Några dagar senare var det dags igen, då fyllde min morbrors fru år och vi var där och åt ännu mer god mat. Sedan gick det några dagar till med väldigt mycket att göra på jobbet och jag kände mig tröttare och tröttare. I torsdags var det dags  igen, då fyllde Rickards farmor 80 år och detta skulle firas i Ystad, jag mådde kasst men det var trevligt. Dagen efter skulle vi hem till min mormor som fyllde år, då kunde jag nästan inte äta eller prata för att jag hade så ont i halsen och jag frös mycket. Under helgen har vi passat mina föräldrars hund och jag har bara sovit och tittat på tv. Igår ringde jag jobbet och sa att jag inte kom, de hade nästan räknat med det efter hur jag mådde i torsdags och fredags. Jag fick en tid på vårdcentralen igår och gjorde ett halsprov, det visade sig att jag hade streptokocker så jag fick penicillin som jag ska äta i tio dagar. Det är första gången jag äter penicillin och jag hoppas att det dröjer ett tag innan jag ska göra det igen för det smakar inte så gott.

Så nu sitter jag här hemma och har det tråkigt, halsen börjar bli lite bättre men jag har inte så mycket ork att göra någonting. Igår mitt på dagen kom Rickard också hem från jobbet, då hade han hög feber, så nu har vi legat här i sängen och tyckt synd om oss själva hela dagen, hoppas att det går över snart.

I helgen ska vi åka till stugan, det ska bli skönt det är alldeles för länge sedan jag var där. På lördag ska vi spela golf och äta middag på golfbanan, det fick pappa i present av mig, Rickard, Lukas och Elin.

Nu ska jag titta lite mer på tv och ta min äckliga tablett, hoppas jag har lite roligare saker att skriva nästa gång.


Lovisa på landet

Eftersom det inte blir som jag vill när jag skriver inlägg så får jag dela på dem, detta skulle egentligen vara med i det förra inlägget.

Idag har jag varit i Lomma hos Kajsa och hennes härliga familj. Linnea och Mathilda tyckte först att det var lite konstigt att jag var hos dem, de är ju vana vid att bara träffa mig på dagis. Det kändes bra att få öva lite på teckenspråket idag, men jag tecknar tyvärr för lite, däremot går avläsningen bra.
När vi hade fikat, pratat och tittat på foto åkte jag och Kajsa till en väldigt mysig butik i Önnerup utanför Lund, Lovisa på landet. Där kan jag verkligen rekommendera ett besök. Jag köpte en väldigt fin kruka och fina ljusfat.

   


Lördagsshopping


I våras gjorde vi om lite i vårt kök, vi (eller snarare min pappa gjorde det) satte upp kakel och LKF kom och satte in nya bänkskivor till oss. Nu när det har blivit så fint så vill jag ha fina detaljer.  Så jag köper en del när jag hittar fina saker. Här är en bild från köket + en på våra fina flaskor från Cult design.


   


Och här är lite bilder på det jag köpte under min shoppingrunda förra lördagen. Badkarskorgen köpte jag i den mysiga butiken Hemma hos Emla och zinkkrukan köpte jag på rea hos Inredningshuset form och design.

   






Helgen...

Jaha, det var denna helgen, så snabbt den gick. Jag stängde på jobbet i fredags och sen var jag så trött så att jag inte orkade göra någonting.

Igår var jag en runda på stan, jag har inte varit och shoppat i Lund på väldigt länge. Vädret var underbart och det var mycket folk ute, härligt. Jag kom hem med så mycket påsar att jag knappt orkade bära in dem från bilen. Allt var dock inte till mig, en del presenter blev det också. Jag var inne i en nyöppnad inredningsbutik, Hemma hos Emla, en helt underbar liten butik med en massa fina saker. Fick även tag på diskmedelsflaskan från Cult design, så nu är det väldigt fint på diskbänken, bilder kommer.
På eftermiddagen åkte vi till Micke och Marina i Höör, de hade inflyttningsfest, trots att det är 2 ½ år sedan de flyttade in. Det var en trevlig kväll med tipsrunda och en massa god mat och dryck.

Idag har det varit riktigt mysväder, när jag vaknade i morse öste regnet ner så jag åt frukost med en massa tända ljus, mysigt. Sedan åkte vi iväg och handlade mat, jag ska börja äta GI-mat imorgon så det var mycket som skulle handlas hem, dyrt blev det.
Mamma ringde från Danmark och frågade om vi inte kunde fixa en golfvagn till pappa i födelsedagspresent från henne, så vi körde till Kävlinge golfklubb och köpte den, och lite mer kläder till mig.

Imorgon ska jag, mamma, Lukas och Elin till Ikea, sen ska jag inte handla mer på ett tag.

Mer shopping

Nu har jag precis varit på Nova och shoppat lite som vi behöver. Jag har länge kollat på diskmedels- och tvålflaskan från Cult design. Idag blev jag trött på vår andra diskmedelsflaska som bara läcker, så nu äntligen skulle det bli en ny. Men den var såklart slut i vitt, så jag fick köpa tvålflaskan och fatet så länge.

Köpte även en pärm till alla min teckenspråkspapper, ska sortera bland dem och renskriva alla mina anteckningar, så är jag redo att börja kursen på Östervångsskolan igen, som jag hoppas att jag får fortsätta med i höst.

Imorgon börjar allvaret igen, då ska jag jobba. Ska bli roligt att träffa barnen och kollegorna igen, men jag hade gärna haft semester lite till.

Västanvik

Nu har jag kommit hem efter två underbara veckor i Dalarna. På dagarna har vi övat teckenspråk tillsammans med våra fantastiska lärare Madde och Carina, på kvällarna har vi njutit av god mat, vin, bad och shopping. Till min förtjusning fanns en inredningsbutik i Leksand som heter Lantliv. Det visade sig att jag har varit inne på deras hemsida flera gånger utan att veta att den fanns där. Så där blev det en del shopping:

  


Jag handlade även en del kläder, blev mest nöjd med en klänning från Esprit, rea halva priset, perfekt.(Den tvättas just nu så jag kan inte ta foto på den.) Köpte även en väska för halva priset:



En dag gick vi till Jobs handtryck, där köpte jag två neccesärer + några presenter. När vi hade varit där gick vi till en strand, det var väldigt varmt, man brände sig under fötterna när man gick i sanden. Men härligt hade vi och solbrända blev vi.

        


Det känns lite konstigt att vara hemma, jag glömmer att jag inte behöver använda tecken och gör det automatiskt när jag pratar, vilket iof är bra. Dessutom är det ganska tomt, man är van vid att ha folk runt omkring sig hela tiden. Men det var skönt att sova i sin egen säng och underbart att träffa Rickard igen.

RSS 2.0